4 tips voor het renoveren van uw elektra

1. Kijk huidige elektra na
Terwijl u de muren renoveert is het slim om alle kabels en leidingen van uw elektra na te zien. Hierdoor bent u er zeker van dat u niet onverwachts in het donker komt te zitten. Weet u tijdens de inspectie niet waar u naar moet kijken? Dan kunt u altijd een professional inschakelen. Hij weet precies waar een goede elektrakabel aan moet voldoen en wat eventuele problemen kunnen gaan opleveren.
2.
Toekomstbestendige elektra
In de huidige nieuwbouwwoningen worden geen groepenkasten meer aangelegd die zijn voorzien van stoppen. In plaats van die stoppen worden er automaten aangebracht. Deze zijn een stuk veiliger wat betreft elektronische problemen. Woont u daarom in een ouder huis? Dan is het slim om na te gaan of uw groepenkast nog toekomstbestendig is. Als u toch aan het verbouwen bent, is het verstandig om de elektrische installatie in uw meterkast ook direct te renoveren.
3.
Juiste aansluiting
Om de elektra in uw woning te renoveren heeft u genoeg kennis van zaken nodig. Twijfelt u of u genoeg van elektronica afweet? Stelt u zichzelf dan de vraag of het verstandig is om alles zelf uit te gaan voeren. Indien u ervoor kiest om alles zelf te renoveren, test nadien direct of alles helemaal goed is aangesloten en daadwerkelijk werkt. Denk niet dat alles werkt wanneer u het heeft aangesloten. Het is per slot van rekening spijtig wanneer u alle elektra hebt aangesloten en weggewerkt en u naderhand erachter komt dat het niet (goed) werkt. Dat betekent dat de muren opnieuw opengemaakt moeten worden en u wellicht werk voor niets heeft gedaan.
4.
Weet waar u aan begint
Wanneer u weinig ervaring heeft met het elektra renovatie is het een zeer moeilijke aangelegenheid. Al helemaal als u nog nooit met elektra hebt gewerkt. Naast dat het niet gemakkelijk is, kan het ook nog gevaarlijk zijn als u niet weet wat u doet. Daarom is het in de meeste gevallen niet handig om zelfstandig de werkzaamheden uit te voeren. Huur daarom een goede professional in die alles tot in de puntjes goed uitvoert.

Bob Voermans
Eigenaar
Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen?
Kunnen wij je voorzien van nog meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op en onze specialisten helpen je graag.
Blog

Zonnepanelen zijn een populaire en milieuvriendelijke manier om energie op te wekken en geld te besparen op je energierekening. Maar hoe werken ze precies en hoeveel kun je ermee besparen? Hoe werken zonnepanelen? Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche (PV) panelen genoemd, zetten zonlicht om in elektriciteit. Dit proces werkt als volgt: Fotovoltaïsche cellen: Een zonnepaneel bestaat uit meerdere PV-cellen die gemaakt zijn van halfgeleidermaterialen zoals silicium. Wanneer zonlicht op deze cellen valt, worden de fotonen (lichtdeeltjes) geabsorbeerd door het materiaal. Elektronenbeweging: De energie van de fotonen zorgt ervoor dat elektronen in het silicium loskomen en gaan bewegen. Dit creëert een elektrische stroom. Omvormer: De gelijkstroom (DC) die door de PV-cellen wordt opgewekt, wordt naar een omvormer gestuurd. Deze omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom (AC), die gebruikt kan worden voor huishoudelijke apparaten of kan worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Hoe bespaar je met zonnepanelen? Het besparen met zonnepanelen begint bij de aanschaf en installatie. Hoewel de initiële investering aanzienlijk kan zijn, zijn er verschillende manieren waarop zonnepanelen op lange termijn kunnen bijdragen aan kostenbesparingen: Lagere energierekeningen: Door je eigen elektriciteit op te wekken, hoef je minder stroom van het net af te nemen. Dit resulteert in lagere energiekosten. De besparing is afhankelijk van de grootte van je systeem, de hoeveelheid zonlicht die je ontvangt en je energieverbruik. Terugleververgoeding: Als je meer stroom opwekt dan je verbruikt, kun je het overschot terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hiervoor ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier, wat je maandelijkse energiekosten verder verlaagt. Subsidies en belastingvoordelen: In veel landen zijn er subsidies, belastingvoordelen en andere financiële stimulansen beschikbaar voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Deze kunnen de terugverdientijd van je investering aanzienlijk verkorten. Waarde verhoging van je woning: Huizen met zonnepanelen hebben vaak een hogere marktwaarde. Potentiële kopers zijn bereid meer te betalen voor een energie-efficiënt huis met lagere energiekosten. Conclusie Zonnepanelen zijn een slimme investering voor wie wil besparen op energiekosten en een bijdrage wil leveren aan een duurzamere toekomst. Door te begrijpen hoe zonnepanelen werken en hoe je ermee kunt besparen, kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen over de aanschaf en het gebruik van deze technologie. Heb je nog vragen over zonnepanelen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!